Nace la XEMV

Os dejo esta bonita nota de prensa que me han pasado y que anuncia el nacimiento de un nuevo consorcio comunicativo que se irá desarrollando poco a poco, pero que, seguro, acabará dando mucho que hablar y, por fin, dará voz y protagonismo al periodismo local, el que mira de cara a los ciudadanos de cada pueblo, de cada barrio.

 piano-bar.jpg

Més d’una quinzena d’emissores municipals valencianes, entre elles Aldaia Ràdio 98.2 FM, es reuniren el passat divendres 23 de març a la ciutat d’Alaquàs a fi d’iniciar els primers passos cap a la construcció de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV); una agrupació voluntària que treballarà perquè els ciutadans i ciutadanes disposen d’uns mitjans de comunicació independents de pressions i consignes polítiques o mercantilistes, ben informats i de qualitat.

Aquesta organització que pega els seus primers passos a aquesta vila de la comarca de l’Horta Sud, pretén defensar els interessos i els drets de les emissores inscrites en la xarxa, promoure la solidaritat entre totes les emissores que la configuren i contribuir a la seua dignificació i professionalització.En eixa data, els centres emissors autoconvocats, signaren l’acta constituent i elegiren la primera Comissió Gestora que ha de portar a bon terme la legalització d’aquesta iniciativa sorgida gràcies a la voluntat de treball conjunt que han encetat emissores municipals de diverses comarques valencianes. Amés, també s’aprovà el logotip, la imatge amb la què la XEMV començarà a donar els seus primers passos.

Es tracta d’una realitat, que arribarà a abraçar la totalitat del territori valencià però, que en un primer estadi, ha aconseguit l’adhesió d’aquesta primera quinzena de centres emissors de titularitat pública, dependents de les administracions locals.

L’agrupació d’aquests centres emissors municipals esdevé totalment voluntària i, ja s’han rebut adhesions de futures localitats valencianes que disposen d’emissora municipal pròpia, així com d’altres que, una vegada transcorregudes les properes eleccions locals i autonòmiques, han previst potenciar aquest sistema dinàmic d’informació de proximitat.

Una proximitat que ve definida per la via dels continguts però que les emissores municipals valencianes comencen a plantejar-se en clau de col·laboració i d’intercanvi de programes a fi de no caure en l’esquizofrènia obligada que planteja la bipolarització existent entre l’àmbit local i l’àmbit global.

  1. carlesxpuig

    Te puedo asegurar que la Xarxa no tiene pretensiones partidistas, sino de potenciar el localismo radiofónico y optimizar recursos (una especie de Com Radio en el futuro). de todos modos, Zequi participa como asesor de la dire de mi ràdio, no forma parte de la gestora porque no tiene cargo alguno en ninguna emisora, sólo es colaborador.

  2. Pingback: Radio Sol Albal 93.7 fm st » Blog Archive » La caja de enlaces
  3. Pingback: L’agonia del periodisme de proximitat
  4. Pingback: Parlem de la ràdio | La nit dels bífids
  5. Pingback: Parlem de ràdio | Bon entenedor, breu parlador
  6. Pingback: La radio municipal: una forma de escuchar al pueblo | El techo sin fondo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s