La bola extra

Anem pujant per l’Avinguda. La farmàcia és una visita freqüent quan tens un menut a casa. Dos dies seguits duguem. Ell observa atent tot el que hi ha al seu voltant. Jo també. Es palpa al carrer, a l’ambient. Tot ha tornat a reviure. Famílies que ixen del súper, compres pendents, adolescents apurant la vesprada, jubilats als bancs, parcs plens, terrasses sense cadires lliures. Setembre. Encara no ens ha guanyat la presa. Ni les extraescolars. Ho note quan baixem per la Plaça. El temps es deté. Un recorregut de deu minuts ens costa una hora. Salutacions, converses, com ha anat l’estiu, feia temps que no es veiem, hem de quedar ara que encara fa bo.

Per a alguns l’agost és llarg. Té massa quietud. Una calma, inclús, desassossegant. Jo milite en aquest club. Som així, no podem evitar-ho. Massa dies aturats. En canvi, mentre alguns s’arrastren per setembre deprimits, nosaltres renaixem. S’il·lusionem amb el nou curs, amb el que pot vindre. Ja veus tu, ens agrada la quotidianitat. Eixir al carrer i trobar-nos amics, companys i coneguts. Tindre les activitats habituals, costums i rutines. El que en juny es trobava desgastat ara sembla nou, floreix. Una primavera a les portes de la tardor.

Abans que la llum s’amague, abans que la vesprada mude a nocturna, setembre sempre ens concedeix una última oportunitat. Açò encara no ha acabat. No tot està perdut. Ens queda, precisament això, l’alegria del retrobament. Com un segon estiu, menudet, en format reduït i de pla senzill: una xarraeta per la vesprada, un sopar el cap de setmana. Hem de quedar. Preferiblement, a l’aire lliure, en un xalet, una terrassa. I amb els de sempre, els de tot l’any. L’oratge ho permet i el canvi climàtic més encara. No s’han acabat les hores de llum. No. Eixim ara que podem. Gaudim. Ja tindrem temps per al fred i la foscor.

Aprofitem la bola extra.

NOTA: Columna publicada en el número 390 de La Opinión de Torrent.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s