El dia de la marmota

Últimament, quan vaig pel carrer, molts me paren preguntant-me com veig el panorama electoral de cara als diumenges 28 d’abril i 26 de maig. Jo, que fugisc de la meua condició de gurú mediàtic (sóc molt humil, ja saben), sempre tire balons fora, sobretot perquè esta vegada no m’atrevisc a fer pronòstics. És evident que hi ha dos bàndols clars i una falta de centre que faça de frontissa. En temps sense majories absolutes (però amb ànsia per governar), té pinta que acabaran pactant entre els partits de les dos vessants.

El que sí tinc clar és que anem a viure al Dia de la Marmota. Com la genial pel·lícula de Harold Ramis, correm el perill de tindre la sensació de dir quan s’alcem pels matins que açò ja ho hem viscut. Per a començar, perquè s’estan simultanejant dos precampanyes (encara que la local quedarà legalment aturada conforme comence la campanya nacional i autonòmica) i dos votacions quasi seguides. Més d’un pensarà amb la segona: Altra vegada?

En el cas de Torrent, mirant el llistat de candidats la sensació de deja vú és més intensa encara. El Rochano? La Folgado? Pau al Palau? Qui és este de Ciudadanos? Quants Podemos hi ha? Els noms i les situacions són quasi idèntiques quatre anys després. Ja vorem si també coincideix el resultat, però la sensació de repetició és palpant. Igual és que ningú ha aprovat i per això tots han de repetir curs.

Sense voler fer espòiler amb el personatge interpretat per Bill Murray, possiblement per a poder superar aquest Dia de la Marmota han d’agafar la mateixa solució: anar millorant cada dia repetit, una i altra vegada, fins aconseguir el dia perfecte.

En cristià: menys tonteries i a millorar tots el poble.

NOTA: Artículo aparecido en el número 340 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s