Molestar

Ya està aquí. Ya llegó. La columna més complicada de l’any, la de Falles. Respire fons, pense coses positives i intente afrontar la pantalla en blanc sense por, però… no hi ha manera. La sensació d’estar entrant en un territori desconegut i perillós no me la lleve de mi. I mira que, curiosament, ja són prou anys col·laborant en llibrets, cartells, rimes o jurats. Però, davant la columneta fallera dichosa, a diferència del meu veí de l’esquerra, sempre pense que estic teclejant sense ser uno de los suyos. Coses de no ser faller, què li anem a fer.

I en eixa confusió mental estava jo quan em vaig topar amb un tweet que em va fer reflexionar: “La Falla ha de molestar, ha de ser irreverent, ha de remoure consciències. La Falla ha de ser molesta per al sistema i per al poder. La Falla ha de ser Falla”. Desconec qui hi ha darrere del perfil “Malalt de Falles” però chapeau. En temps de lo políticament correcte i de l’autocensura, han proliferat també els monuments lights, els zero zero. Zero crítica, zero guió.

Va costar molt aconseguir la llibertat d’expressió en este país com per a malgastar-la (a nivell faller, clar) en escenes buides de continguts, per a complir l’expedient, sense mala llet ni ironia. Des de la meua opinió més humil. Fan falta guionistes fallers. No sé si eixe problema és d’artista faller, de comissió o de formació, però en les voltes falleres sempre tinc la sensació que m’estan contant les mateixes històries.

Jo no sé vostès, però estic fart de vore pirates, pallassos o xinesos amb les típiques rimes sobre banquers, corruptes, joves maleducats o personatges del cor.

Supose que els pressupostos fallers donen per al que donen.

Però, què tal s’atrevim a arriscar a més? A molestar?

NOTA: Artículo aparecido en el número 339 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s