De lo local a lo global

Clic. Tenim a l’abast de la nostra mà tot el món. Clic. És fàcil, ràpid i intuïtiu. Amb un simple telèfon i un parell d’aplicacions. Clic. Podem posar l’ull en qualsevol part del planeta, estar al dia de l’actualitat mundial o connectar-se amb persones a quilòmetres de distància. Clic. Però, de què ens val conèixer el món sencer si no sabem allò que passa al costat de casa? Tenen cabuda hui en dia els mitjans de comunicació locals entre l’allau mediàtic global?

Més que mai. La informació de proximitat, ens converteix en persones amb noms i cognoms, ens permet identificar-nos entre el bombardeig de notícies i ens ajuda a sentir-nos part d’un lloc, a tindre arrels. Malauradament, pareix un periodisme menys valorat professional i acadèmicament. Però és imprescindible. Tant com estar al dia de les tendències mundials.

Ara que (per fi!) comencen les emissions en proves per al retorn de Torrent Ràdio, que Tele Torrent bota al cable i que, a nivell autonòmic, ja tenim funcionant À Punt, és bon moment per a reivindicar els mitjans de comunicació propers. El periòdic que tenen en les mans és un bon exemple. Malgrat als entrebancs, a la mancança dels ingressos publicitaris és manté a peu del canó. I no és gens fàcil.

El futur dirà si serà en paper, ones hertzianes o suports digitals, però és al periodisme local on trobarem els temes que ens són importants de veritat, que, malgrat a ser casolans, tenen major repercussió a les nostres vides que moltes notícies a nivell mundial. I, del local ja passarem al global. Que temps hi ha per a tot.

Llarga vida als mitjans de comunicació torrentins! Clic.

NOTA: Artículo aparecido en el número 330 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s