Comença la cursa política

El temps passa volant. En només un any ja estarem en plena voràgine electoral. Sí, sí, ja estem ahí. Entre festa i festa, la legislatura se’ns va de les mans i per a maig de 2019 ens toquen comicis locals i autonòmics. La festa de la democràcia! Ja saben, allò de prometre coses i convèncer-nos de qui es mereix gestionar els assumptes de la res pública o, com també dirien els romans, del bé comú.

I, si mirem els últims moviments, en Torrent ja han començat la cursa cap aquella meta. Els nostres runners polítics intenten agafar un primer avantatge. Fem un repàs ràpid. No és casualitat (és estratègia) la presentació de l’equip de govern socialista del “Pla de Millores de Torrent 2018-2019” amb 70 obres i actuacions. El seu tradicional competidor, el PP, ha arrancat la campanya “bar-ticipa i proposa” i, C’s, el “Café Ciudadano” (els dos, a la taula i al llit al primer crit). A l’altre costat, Compromís sembla a l’expectativa autonòmica i Guanyant Torrent, ja saben, al seu propi món.

Ningú està per a dormir-se. Entre la nova fragmentació de l’electorat i la situació econòmica dels últims anys, la previsió no pinta a majories amples. De fet, este panorama s’ha vist reflectit a les dos últimes legislatures: pocs acords, poca política i cap projecte de calat; sobretot, economia domèstica, gestionar el dia a dia de la ciutat. Hi ha certs reptes que Torrent continua sense afrontar en condicions.

No s’anem a avorrir els propers dotze mesos. Temps tindrem de fer anàlisis més profunds i jugar a les quinieles. Per exemple, desvetllar els primers dorsals d’esta cursa. Serà per a la tardor i aposten a que van (o volen) a repetir la majoria.

La pregunta és: S’ho han merescut?

NOTA: Artículo aparecido en el número 329 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s