Incongruències

M’estic fent major a la carrera. M’ho note. Són detallets, coses puntuals, però vaig veient com, amb el pas dels anys, m’està eixint la mala llet. Vostés igual no m’ho veuen, però jo sí. Què li anem a fer, mentre a alguns, de repent, els apareix intolerància al gluten o a la lactosa, a mi l’al·lèrgia em surt amb les incongruències. Xé, que hi ha certes coses que ja no les passe! O, pitjor! Que no me les calle!

Diguem tiquismiquis, però ara que s’acosten les Falles sempre m’ha cridat molt l’atenció que el dia gran, el del seu patró, el que li boten foc als monuments en el seu honor (encara que, originàriament, esta pràctica estiguera més vinculada a l’equinocci de primavera i els focs satírics), al pobre Sant Josep ningú li fa cas. Només tenen que acostar-se a la missa major de les comissions. Les falleres majors i quatre més mal contats. I mira que el dia abans tots vinga el plor amb la Geperudeta. Però, al marit, res de res. Ni cap rés.

Però, no és un cas únicament faller. En els moros i cristians igual. Això sí, fa uns anys varen tindre la picardia de tipificar un número mínim d’assistents als actes oficials. I l’ofrena als Sants de la Pedra i la processó foren dos d’ells. Però, si fins i tot ocorre amb la Setmana Santa! Molt de tambor i corneta però el Diumenge de Glòria no faces entrar a molts en missa.

Està clar que la religiositat i les festes populars són el que són. I que ningú pot obligar a res a ningú, però no me deixaran de reconèixer que un poc d’incongruència sí hi ha en el que els he contat.

I, si no, lo que jo deia, que m’estic fent un güelo reguinyós.

NOTA: Artículo aparecido en el número 327 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s