50 anys de Juniors

Sí. Com escolten. Ja són 50 anys. Enguany està d’aniversari el primer Centre Juniors que es va crear a Torrent, el de la parròquia de l’Assumpció. L’efemèride es celebrarà els dies 27 i 28 d’abril i, avís per a navegants, jo mateix he viscut entre panyoletes i crismons vora vint anys. Però els estalviaré una columna caldosa. Per a conèixer la meua experiència personal ja està el llibre commemoratiu.

Però sí és moment de posar en rellevància la importància de Juniors MD a Torrent, que és molta. Va crear un espai de trobada per a molts xiquets i xiquetes on abans no hi havia res, sent una alternativa molt sana, d’oci de qualitat i de creixement personal. Són tants els que han passat per Juniors a Torrent, amb tants bons records, que si hi hagués un estudi sociològic que mesurés el seu impacte els dissabtes per la vesprada, poques entitats socials podrien igualar les seues dades.

A més, molts dels que es van criar com a educadors, també ho feien a la vegada en entitats com la JOC o la JARC, gèrmens de tantes organitzacions comarcals. Un creixement que, encara que puga semblar una mica exagerat, ha servit en les carreres professionals. No és casual que molts acabaren en càrrecs de responsabilitat. Es percep un capacitat de gestió i resolució, de recursos, de saber treballar en equip. Com trets del mateix patró, amb un estil que es nota.

I, repetisc, tot açò només a nivell social. Els que hem estat dins sabem el que ens ha donat Juniors. I ens sentim uns privilegiats. Tant de bo que la societat torrentina es senta part d’este aniversari i reconega la importància que ha tingut, té i tindrà Juniord MD.

I, per què no, algun dia l’atorgue el Premi Carta Pobla de Torrent.

NOTA: Artículo aparecido en el número 328 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s