Gaudiu!

Estes columnes no deuen ser personals. De fet, la direcció d’este periòdic, al començar la meua col·laboració fa un grapat d’anys, em va donar una única consigna: que parlara de Torrent. I això vaig a fer, escriure sobre les festes de Torrent. I sobre mi. Perquè enguany, la meua filà, la meua segona família, la Filà Els Comilitons, ostentem la Capitania Cristiana. 12 anys després, tornem a plantar-nos davant de la Torre.

És reiteratiu en estes pàgines diagnosticar que les festes de moros i cristians van canviar les festes patronals fa poc més de vint-i-cinc anys. De fet, és ja una obvietat. No s’ententen sense elles. I, curiosament, a mi em passa el mateix. No entenc ma vida sense Els Comilitons. Obliden els mites de la festa, la música, els dinarots o el barrejat. És molt més que això.

Tinc claríssim que, amb la inconsciència dels 18 anys, no sabíem on es clavàvem en això dels moros i cristians. Vam aprendre sobre la marxa. Vam descobrir la màgia d’esta festa sense arrels a Torrent. Però, a la vegada, també inconscientment, vam anar teixint el punt de trobada d’una colla d’amics. Començarem 16 i ara som 55. Vàrem afegir familiars i altres amics, tots sempre per a sumar. S’estimàvem massa la filà com per a deixar entrar toxicitat.

Puc assegurar-los que mai hem discutit. I qualsevol cabreig menor s’ha curat sempre amb la ironia i les bromes que tant ens caracteritzen a Els Comilitons. La vida, ja saben, a vegades, dóna palos. Però ahí dins sabem que tenim un xicotet espai per a respirar, per a riure. Per això, sempre, 31 de juliol, ja ens tirem de menys uns als altres.

Bones festes a tots. Intentarem que en cada acte de la nostra capitania siga el més divertit i entretingut possible.

Gaudiu!

NOTA: Artículo aparecido en el número 319 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s