Conte (trist) de tardor

Baixava pel carrer Santa Ana quan, de sobte, per darrere meua, creuaren corrent dos xiquets. En un gest ràpid, quasi militar, es varen llançar redolant a terra amagant-se entre dos cotxes. Uns quants segons després, sigil·losament, varen traure els ulls entre les rodes per a mirar cap a direcció meua. Jo havia frenat el meu pas. Acabaven d’entrar en escena els seus quatre perseguidors. El temps es va aturar durant un instant. Uns i altres observant. Uns, per no ser descoberts, els altres, per endevinar l’amagatall. “Allí estan!”. I tots desaparegueren a la fuga carrer cap a baix.

Pensant que estava davant una situació d’assetjament o bullying, vaig canviar el meu itinerari per seguir el seu. Al poc, vaig escoltar uns crits. Vaig accelerar el pas. Estrany en mi, inclús em vaig desorientar, no reconeixia els carrers per on creuava nerviós, quasi a la carrera. No podia permetre un acte de violència així. Al girar un cantó, quasi ensopegant amb ells, els vaig trobar. “Pillats! Ara vos toca a vosaltres pagar!”. I tornaren a eixir corrent. No entenia res. Allí havia més gent. Era una plaça plena de xiquets i xiquetes que jugaven a diferents jocs. Uns al sambori, altres en mig de la gran final de futbol de les seues vides, unes trompes, un pollito inglés, uns quants, simplement, xarraven sentats a la vorera. L’escena era màgica.

De repent, vaig escoltar la melodia de les notícies d’Onda Cero. Era Carlos Alsina que em despertava. Contava que seguíem discutint per tindre govern al país. Vaig alçar-me del llit pensant que al final, als xiquets els va a eixir la mateixa cara d’amargats que als seus pares. Que entre deures, extraescolars, videoconsoles i falta d’espais públics, ja no es veuen mai jugant al carrer.

Que als xiquets de hui els estem furtant la seua infància.

NOTA: Artículo aparecido en el número 310 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s