La Triple Corona

No és la primera vegada que em passa. Escolte conversacions públiques o en les xarxes socials sobre el tema i no tinc més remei que intervindre. És escoltar parlar del concepte fester de la Triple Corona i, en un atac d’immodèstia, alce la mà i em confesse creador d’aquest terme junt a un grup d’amics fa unes pasqües. Inclús crec que per ací hem parlat de l’assumpte.

La qüestió és que, de vegades, hi ha confusions amb el concepte o errònies interpretacions. Així que ho tornaré a explicar. La Triple Corona és aquell títol fictici en què tota torrentina somia: ser Reina del Encuentro, Fallera Major del poble i Capitana Mora o Cristiana. És ser tot. Aconseguir en la teua vida els tres càrrecs. Els tres emblemes populars. Els tres moments on eres la màxima protagonista en Torrent.

Fins ara ningú ho ha aconseguit. Ningú ha arribat a aquell estadi suprem. Dobles corones hem vist. I està molt bé. Però, la triple, no. Vaja a saber què ocorrerà eixe dia. Si serà nomenada alcaldessa perpetua o si s’obrirà el cel per a assenyalar-la com l’escollida. No ho sabem. Simplement, alguns esperem eixe dia amb fe i paciència.

I no. No s’inventen succedanis. Ha de ser així: Reina, Fallera Major i Capitana. És igual l’ordre, però no ens vulguen colar pel mig la Cort d’Honor, Musa de la Música, Clavariessa Major, Reina Andalusa, Alferes o Dulcinea del Toboso. No val. I tampoc suma punts.

Si volen que s’inventem un rànquing festiu, ho fem. També pot ser divertit. Com una competició per vore qui forma part a la vegada d’una junta directiva de falla, germandat i comparsa.

Però la Triple Corona és la Triple Corona: Reina, Fallera Major i Capitana.

I punt i final.

NOTA: Artículo aparecido en el número 305 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s