Un plaer

Dimarts 8 de setembre. 21:51 de la nit. Em trobava al cinema quan els editors d’aquest periòdic em van telefonar. Com que era dia de tancament, vaig donar per suposat que la meua columna s’havia perdut en el limbe del ciberespai, així que vaig respondre amb un missatge directe: “No vareu rebre la columna? La vaig enviar la setmana passada”. M’equivocava en la meua suposició.

Des del primer dia, allà per juny de 2007, i durant 165 columnes quinzenals, sempre a La Opinión de Torrent m’han donat llibertat absoluta per a escriure. I en esta última vegada no és menys. Em sent trist. No els enganyaré. Trist per perdre un espai personal de comunicació. Trist perquè aquesta gran ciutat perd un referent periodístic. Trist perquè aquesta professió es dessagna.

El tancament d’esta edició impresa ens ha de fer reflexionar (a tots) sobre la cobertura informativa que mereix Torrent. No és bo que cap mitjà privat necessite de l’ajuda publicitària municipal per a sobreviure. Però, vistos els números, pareix la crua realitat. Tampoc és bo estar en mans de butlletins municipals, polítics o viure només de mitjans regionals. Tenim professionals i públic per a ser autònoms. Hem de trobar nous espais d’informació i expressió.

Sincerament, hui em falta espai i forces per acabar la columna. He de donar les gràcies a Manu i Mamen per la seua confiança. Desitjar-los sort. He de recordar-me dels companys de columna: Arturo, Zequi i Miquel Àngel. Però, sobretot, dels lectors. Gràcies. La satisfacció de tantes felicitacions pel carrer, per telèfon, per internet. Mai oblidaré la telefonada d’un amic de mon pare donant-me les gràcies per haver-los dedicat una columna. Gràcies a tots.

Quina professió més bonica la periodística.

Un plaer.

NOTA: Artículo aparecido en el número 298 (y, por ahora, último) de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s