Un temps diferent

El mes d’agost té dos horaris, funciona a dos ritmes, funciona amb un temps diferent. La calor marca clarament el compàs del dia. S’obri el dia amb una lleugera frescor matinera i, pels cantons, comença el formigueig de persones que o els ha tocat treballar durant este mes o tenen qualsevol “recao” que fer. En aparença, en estes hores, el temps és normal. Conforme el sol va pujant fins arribar el migdia quasi dóna la sensació que és un matí qualsevol d’un dia qualsevol a Torrent.

Però és un miratge. Conforme la calor es va fent present, poc a poc, els carrers es van buidant. A partir de les dos a pocs voran. Escoltaran persianes baixar i banquers i funcionaris córrer cap a casa. Comença la paràlisi. Un temps que es deté, un temps mort. Un lapsus ciutadà que durarà hores. Qui vol estar al carrer quan no hi ha res que fer, quan no hi ha qui s’aguante, quan el sopor ens invadeix.

Però, quan toquen les set de les vesprada, com si fora un conjur màgic, poc a poc la ciutat es torna a moure. El temps torna a arrancar, poc a poc. Torna el formigueig. Pels cantons vorem aparèixer caps camí de gelateries, parcs o del passeig. Torna la vida a la ciutat que vol aprofitar les hores de millor temperatures i de major temps lúdic. L’altre entreteniment per als que no tenen segona residència en estiu serà, precisament, visitar a aquells que tenen el privilegi del canvi d’aires.

I, així cada agost. Un temps per a disfrutar però també un temps tranquil. Com cantaven aquells, “que vinga l’agost, feixuc i mandrós, que ens fa recordar 
la bellesa del temps que passa a poc a poc”.

NOTA: Artículo aparecido en el número 298 (creo) de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s