Les nostres

I ací estem. Un any més. Davant de la columna punyetera. Eixa. La que te poden tirar en cara en festes si t’has passat de frenada en els comentaris. El problema d’estar clavat en el meollo. Ja veuen què dura és la vida del columnista. Ací estic jo, angoixat, davant del teclat, qüestionant-me què escriure de les festes patronals. Les de Torrent. Les nostres.

Vaja. Primer de res, hi haurà que recordar que són patronals. Escolten bé: en honor a uns patrons. Que, de vegades, no voleu recordar el seu sentit primigeni. No són perquè sí. Igual qui oblida que tenen que ser per a tots els públics. Perquè hi haurà qui pensa que hi han massa i “ja veus tú, el carrer tallat” o, al contrari, qui les veja curtes llançant el famós “Només açò?”.

Enguany, i no sé quants ja van, se’ns torna a vendre allò de “les festes més austeres”. One more time. I ens presenten les xifres. Más con menos. Enguany toca un 40% de reducció. I que no seré jo qui no tinga clar que la prioritat, sempre, ha de ser qui pitjor ho passa. Però una alegria al cos no ens ve mal. I una bona figura atrau públic i genera economia. Tampoc despreciem tant els grans concerts.

Això sí. Menys mal que tenim els Moros i Cristians. Ja és fins i tot repetitiu recordar la seua importància capital tant en activitats com en sentit emocional de les festes patronals. Això sí, ara vore si, d’una vegada per totes, donen un bot de qualitat en els actes menys multitudinaris.

Vaja, amb la tonteria ja he omplit totes les paraules necessàries. Que no em caben més.

Bo, bones festes a tots!

NOTA: Artículo aparecido en el número 296 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s