Canvis i utopies

Deia una cita cèlebre de l’escriptor H.G. Wells que vaig trobar amagada en un sobret de sucre que “Per què hem de témer els canvis si tota la vida és un canvi?”. Tota la raó. Però ens costa posar-ho en pràctica. Ens fa por el futur, la incertesa, el no saber què va a passar. I, si els canvis ens provoquen negativitat mental sobre un temps que encara no ha arribat, eixos pensaments ens bloquegen el present.

I, per què els conte açò? Perquè, des que es va dilucidar el sudoku del nou consistori torrentí he escoltat a molts sentir-se estranys, o inclús asustats, davant este gir de 360 graus local (curiosament, el gir contrari que en 2007). Estranys que no governe el PP després de vuit anys (on, i no s’enganyem, no ho han fet tan mal), estranys pel retorn de Jesús Ros, estranys pel suposat radicalisme de Compromís, estranys pels nous partits i cares… Tot molt estrany.

No seré jo el que aplaudisca o critique la nova configuració política local. És la que és. La que ha eixit de les urnes. I no hi ha més. Personalment, crec més en la competència de les persones que en la dels partits. I competents i incompetents hi havien en els plenaris anteriors i, segurament, en el format passat 13 de juny.

Així que, amics polítics, els desitge la major de les sorts. Tenen el contador de la paciència i prestigi social baix mínims. Així que governen amb honradesa, per a tots i pensant en tots, buscant punts en comú i amb sentit comú. Així no importaran els colors polítics. Així guanyarem tots.

I, per què no, amb acords de totes les forces polítiques.

O és una utopia?

NOTA: Artículo aparecido en el número 294 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s