Treball cooperatiu

Açò va ràpid. En el curt període entre l’escriptura d’estes lletres i la seua lectura pot passar de tot. Esta columna, inclús, podria quedar obsoleta. Perquè van a ser dies frenètics, dies de negociacions, dies on el resultat disgregat de les urnes (cinc partits, cap amb més de nou regidors per a un Ple de vint-i-cinc) s’ha de plasmar en un equip de govern. Perquè, sí, amics polítics, se’ls ha votat per a conduir esta ciutat.

No és fàcil analitzar les dades electorals. El més evident pareix el castic en clau nacional al PP i el desgast socialista dels últims anys. Ja no podem parlar de bipartidisme. Que Compromís ha engreixat amb els nous votants, Ciudadanos del vot nacional i Guanyant de l’indignat també pareix prou obvi. Però, resultats a banda, repetisc, tots els vots només tenen un fi: governar el millor possible esta ciutat. Governar entre tots i per a tots. Siguen els seus votants o no.

Les primeres hores després de les eleccions ens mostren una partida d’escacs on cap formació mou fitxa. Tots volen enrocar-se en rei. I amb esta postura, erren tots. La ciutadania vota a partits, però no s’afilia a ells. L’actual desafecció política és gran, precisament, per la creença que els polítics no pensen en els ciutadans, sinó en ells mateix.

En qualsevol escola, hui en dia, es fomenta el treball cooperatiu. Però, curiosament, els nostres polítics no el practiquen, no saben arribar a acords, pactar, buscar punts en comú, distribuir tasques, treballar entre tots. Falta cultura democràtica. Només entenen de majories absolutes, de decisions úniques. Així s’ha fet fins ara i així volen governar les noves formacions.

No tindrem un Torrent de futur amb divisió, revengisme i crispació.

I, menys, sense acords.

NOTA: Artículo aparecido en el número 293 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s