Itineraris turístics

Passat 7 d’abril es va aprovar pel Ple Municipal la proposta de declaració de la Setmana Santa de Torrent com a Festa d’Interès Turístic Nacional. No pareix cap despropòsit intentar pujar un escalafó més a l’actual interès autonòmic, tenint en compte la singularitat de la Reina del Encontre i que altres setmanes de passió d’envergadura semblant com les d’Alzira, Sagunt o Gandia ja tenen aquesta distinció.

Un mes abans, aprofitant la seua presència a la ciutat, el president Fabra, en ple brindis faller, va anunciar que les Falles de Torrent passaven a ser Festes d’Interès Turístic Autonòmic. Si sumem que la Cordà (totes les de la Comunitat Valenciana, no només la nostra Entrà de la Flor) també ho és, actualment podem sumar a Torrent tres distincions turístiques, que no està gens mal.

Torrent té moltes possibilitats turístiques. Només fa falta creure-se-ho i saber potenciar-ho. S’han engegat ja moltes iniciatives municipals però fa falta crear una oferta clara i estable per damunt de les festes grans. Concretant, cal un itinerari turístic, una agència local i un punt d’informació.

No fa molt llegia a Lourdes Roca, l’arqueòloga responsable de la restauració de La Torre, dir que el seu museu, junt al nou Mercat i la remodelació de la plaça, donaria peu a un nou centre cívic en Torrent. No s’equivoca. Sumen eixe itinerari més la visita a l’església parroquial, la Creu de Pere Mora, el Museu Comarcal i l’Hort de Trènor. Una visita urbana de luxe (sense contar els recorreguts mediambientals exteriors).

Si nosaltres som els primers turistes locals, els primers en crear l’industria turística, en participar, serà qüestió de temps que arriben de fora noves visites.

I tots eixirem beneficiats.

NOTA: Artículo aparecido en el número 291 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: