#24MTorrent

Quatre anys. Una legislatura. Un cicle polític. Temps suficient per a demostrar la capacitat de gestionar un municipi. Marge suficient també per a donar raons de ser alternativa o, si allò del consens fora costum, de ser un bon company de viatge. Perquè, al travessar els quatre anys, tot comença de nou. La ciutadania valora, decideix, vota. I arranca un nou cicle.

Però abans hi ha que fer campanya electoral. Mostrar les credencials. A nivell local, mai han hagut massa espais públics de debat. Cada partit enfoca la campanya mobilitzant al seu públic. Per això, des de fa setmanes, un grup obert de torrentins xarrem per Twitter sobre les eleccions locals baix el hashtag #24MTorrent. Des de la imparcialitat, volem, precisament, enfrontar propostes i idees. Generar reflexió.

No hi ha major drama democràtic que un votant desinformat, que el vot sense arguments. Els periodistes no demanem el vot, però si la informació, avaluació i reflexió. No voten de qualsevol forma. Aprofiten la campanya. S’han de preguntar seriosament si el govern actual de Torrent mereix continuar amb el seu projecte o, si no, quina és la millor alternativa.

I, amics polítics, s’ho heu de currar. Si la ciutadania reclama una regeneració política, ja no valen antigues formes. Feu promeses reals, que es demostren. Pregunteu-se què vol i necessita la ciutadania. Escolteu el “runrun» silenciós. Sinó, altres s’aprofitaran de casualitat gràcies al vot nacional. Torrent és molt gran i variat. Però tots som Torrent.

Encara que jo puga tindre els meus pronòstics per al #24MTorrent, no cauré en la temptació de plasmar-los per escrit. Només desitge que, siga quina siga la decisió de les urnes, siga reflexionada.

I que siga per a bé.

NOTA: Artículo aparecido en el número 292 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s