El xiquet ix bé en la foto

Durant les processons de la passada Setmana Santa torrentina, en un intent de racionalitzar el trànsit de fotògrafs professionals i amateurs, la JCHHSS va decidir acreditar-los per a poder organitzar la seua funció i permetre (o no, dic jo) el seu accés total pel mig de qualsevol acte. Tots ho havem vist. En el moment més emocionant del Diumenge de Glòria, la Reina i el Crist Ressuscitat tenen que trobar-se superant una tanca de càmeres.

No sé exactament (però m’ho imagine) amb quin criteri o número es concedeixen les acreditacions. Tampoc sé si hi ha assessorament municipal. El que sí sé és que una acreditació no dona permís a tot. I no estic parlant de l’excessiva presència de càmeres a les processons, sinó del ús inadequat amb els menors d’edat. I tampoc és un error exclusiu de la Setmana Santa, ho trobem en qualsevol festa popular.

No ha sigut una ni dos vegades. Durant estos dies m’he cansat de vore a fotògrafs (amb acreditació i sense) captant i publicant a menors amb la cara descoberta. Evidentment, ho fan amb bona intenció però, ay amics, que no teniu permís patern. I una cosa és publicar-ho des dels perfils oficials (per això d’estar en lloc públic i acte de rellevància social) i altra des dels perfils personals.

I, açò, no és cap crítica a ningú. Sinó un toc d’atenció a tots. A mi el primer. Jo també faig fotos amb el mòbil i sóc el primer que utilitze les xarxes socials. Ben utilitzats Facebook, Twitter o Instagram són bones ferramentes no només per a acostar persones sinó també como a mitjans d’informació, entreteniment i art.

Però complir la legalitat i ser respectuosos costa molt poc.

NOTA: Artículo aparecido en el número 290 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s