Alabar

Donar la raó. Ser agraïts. Reconèixer els mèrits dels altres. Mira que ens costa. Mira que poc ho practiquem. Perquè, no s’enganyem, el fàcil, el veritablement fàcil és fer el mal, criticar, buscar l’error, destruir. El repte de nosaltres mateixos i de la nostra societat és buscar el bé, recolzar, animar, construir. Passa amb als ciutadans, als polítics i, com no, ens ocorre igual als periodistes. És més fàcil fer una columna criticant qualsevol assumpte que alabant un èxit.

I vostès es preguntaran què té que vore tota esta reflexió pseudofilosòfica amb el nostre amat Torrent. Fa poques setmanes, Torrent va ser qualificat com el municipi més transparent de la Comunitat Valenciana i el 19 de tota Espanya segons l’estudi e l’ONG Transparència Internacional-Espanya. I, atenguen, amb la que està caient al nostre país, és una notícia per a alabar.

I no només, al consistori actual (que té gran part de la culpa, evidentment), sinó a tota la nostra societat, a tots els que fan possible l’administració pública local. Perquè, malgrat al soroll lògic i normal d’una ciutat de rellevància com la nostra, hem d’estar satisfets per viure a un municipi tranquil, amb molt poca conflictivitat política i, vaja, vist el vist, amb gerents provadament honrats.

I, clar, alguns pensaran ara que esta columna és partidista, que és interessada, perquè, ay, eixe és el nostres problema: que, inclús davant l’encert, busquem com tombar-lo. I, precisament és el contrari. Ara que obrim procés electoral, que res millor que poder fer noves i bones propostes des d’una base ferma (gràcies a tots) que d’una feble.

El Torrent del futur només es pot construir des del passat.

NOTA: Artículo aparecido en el número 288 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: