Ara

Ens coneixem tots de sobra. Personalment, la majoria. Així que s’anem a deixar de presentacions, prolegòmens i tonteries. De fet, pense escriure aquest article d’un tacada, sense revisions, directe. Així que anem. Estimats polítics de Torrent: Ara és el moment.

Ara és el moment de deixar-se de polítiques antigues, caducades i ser clars. Part de la ciutadania s’allunya de vosaltres perquè considera que ja no els representeu, que o no sou del tot competents o no sou de fiar. Heu de canviar eixa situació. Demostrar que no és així o apartar als polítics que no vos donen prestigi.

Ara és el moment, en ple debat sobre el canvi de llei electoral per a salvaguardar a la llista més votada, de dir amb qui o amb qui no pactaríeu. Per què o per què no faríeu coalició. Quines condicions. Les raons. I per escrit. Amb programes reals i realistes. Davant de tots. Amb notari si fera falta. Que la vostra paraula quede compromesa.

Ara és el moment de llistes obertes, primàries honrades, sense famílies, sense amics, sense deutes, per meritocràcia, amb persones valides i dispostes a ajudar. Afiliats o no. Però persones competents. Que la ciutadania sàpiga qui es presenta en condició de què. Quin seria el seu càrrec. Amb les cartes damunt de la taula. Oberts.

Ara és el moment, perquè quedeu nou mesos per a les eleccions. Conforme obrim la porta a 2015 tot acte, tota inauguració, declaració, crítica, del govern, oposició o partits menors, tot serà vist com a electoralista. I tornaran les desconfiances, la llunyania amb la ciutadania i, el pitjor, l’empobriment democràtic.

Podeu millorar la política. Sou capaços. Però poseu-se en marxa.

Ara.

NOTA: Artículo caparecido en el número 276 de La Opinión de Torrent

Un Comentario

  1. Pingback: Así están las cosas por aquí | Miope

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s