Polítics i ciutadans

Els pressupose coneixedors dels resultats a Torrent de les eleccions europees, així que anirem directament amb la interpretació. I la pregunta és clara: podem llegir estes dades en clau local? Jo, almenys, no ho veig clar. És un avís i una possible tendència (Coneixen l’espiral del silenci?), però no crec que siga encara decisiu.

Són dos comicis molt diferents (hi ha uns 11.000 electors que sí votaran a les Municipals de 2015) i hi ha que posar un cara local als cartells. Hui en dia, només l’alcaldessa Amparo Folgado i Sento Beguer, presenten cares conegudes i contrastades a Torrent. I això conta i molt. A UPYD, Podemos o EUPV no els valdrà només ser alternativa al binomi habitual. Hauran de ser més visibles.

Però les actuals dos forces polítiques, malgrat ser vot europeu, han de prendre nota, bona nota. Respecte a 2009 han perdut vora 11.500 vots. Ja no val qualsevol política. A més, el poble està comprenent que l’alternança i varietat política pot ser positiva (sempre que no desemboque després en mals i poc pràctiques aliances). Haurien d’aprendre tots a escoltar, dialogar i parlar. Una majoria absoluta també pot tindre acords generals. La ciutadania ha de sentir que els polítics van tots cap a la mateixa direcció: buscar el millor per al poble.

De fet, així fou com començà la política a l’antiga Grècia: amb assemblees ciutadanes i fòrums públics. Posant problemes en comú i buscant solucions. I allí participaven tots els ciutadans (lliures). Per això tampoc podem oblidar un detall: alguns pensaran que no tenim bons polítics, pot ser, però tampoc som nosaltres els millors ciutadans.

Hem de créixer tots.

NOTA: Artículo caparecido en el número 270 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: