La parelleta

Són les vuit del matí. Em trobe al carrer, petrificat, quiet, esperant un cotxe que em replegue per a anar a treballar. A estes hores fa un fred que pela i, hui, un lleugera boira invaeix Torrent. Embobat, mire cap a l’infinit quan, darrere meua, un «bon dia» em desperta del meu ensimismament. Dos policies locals, a peu, em miren i em saluden amb les primeres paraules humanes que escolte hui.

La Policia de Barri ja està ací i, per ara, caminar, caminen una bona estona. Els hauran vist carrer amunt carrer a baix. Cal aplaudir la iniciativa. Els nous 34 agents locals, a més de reduir pressupost (s’acabaren les costoses hores extres de la resta de plantilla) faciliten un nou model de seguretat ciutadana. Ja s’han presentat als comerciants i, poc a poc, hauríem de familiaritzar-nos amb la parella que ens haja tocat.

Per sort, Torrent és una ciutat amb un índex de criminalitat baix. Per això, espere que este nou sistema ajude al que jo qualifique com “menuts delictes”. Excrements de gossos, soroll i música a les vivendes, roba estesa als balcons, reg de plantes damunt de vianants, papers llançats a terra, mal respecte per mobiliari urbà i tantes i tantes infraccions que, fins ara, eren difícils de controlar per patrulles a motor.

Si volem que Torrent siga una ciutat cívica sostenible i amb futur, cal treballar el respecte i l’harmonia. Pensar en el del costat.

Com deia aquell, tractar als demés com volguérem que ens tractaren a nosaltres.

NOTA: Artículo caparecido en el número 262 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s