Subvencions

A estes altures de l’any, en alguns despatxos de la casa consistorial s’estan negociant els pressupostos municipals de 2014. Ja m’ho imagine: regidors arrapant el màxim per a la seua àrea i, l’alcaldia, intentant harmonitzar tot. Segons les previsions, el panorama econòmic nacional només millorarà tímidament, així que no voran massa canvis pressupostaris respecte a 2013.

Quan siga públic, molts col·lectius respiraran o posaran el crit al cel. Esport, festes, joventut, associacionisme… En els comptes municipals hi ha molts diners públics gestionats directament per nosaltres, els ciutadans. L’Ajuntament, com cada any, subvencionarà projectes i activitats del cridat “tercer sector”.

Les associacions varen nàixer amb l’objectiu d’ajudar a vertebrar la ciutat. Són independents dels poders públics. Si escolta crítiques pels “retalls” o “l’austeritat” en les subvencions (jo les he escoltat), no es duga a engany, la principal font econòmica de les associacions mai ha de ser el que caiga de la butxaca de Papá Ajuntament.

Cap ajuda municipal (i em consta que ara és així malgrat vicis del passat) ha de donar-se sense projecte previ, justificació posterior de factures i, el més important, sense repercussió a tots. Les festes privades ens les paguem cadascú. Els diners públics, si els disfrutem tots, són una bona inversió.

Estarem canviant, estarem creixent gràcies a la crisi, si les associacions oferim treball, imaginació i participació, sumant les mans de cadascú. No, des dels diners que ens puguen donar.

Els xecs al portador és passat.

NOTA: Artículo caparecido en el número 257 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s