Rendibilitat

És un tema recurrent. Qualsevol de nosaltres va passejant per la Plaça, mira les obres del nou Mercat i es pregunta: Allí què van posar? Tirant d’hemeroteca (beneït Google), en l’última declaració pública en març el consistori anunciava que comptarà amb tres plantes i dos soterranis. 17 parades de venda tradicional (carnisseria, hortalisses, peixateria…), dos zones comercials, restaurants, una sala multiusos i una terrassa coberta és el que, per ara, està confirmat. La resta, rumorologia.

Aquest impressionant edifici, més alt i gran que el seu predecessor, està pressupostat amb 13 milions d’euros (dels plans de Generalitat i Govern de 2009 per a fomentar el treball) i les obres deurien concloure, atents, el proper estiu. Junt al Pla Especial de Protecció i de Reforma Interior del Centre Històric, deurien revitalitzar el nostre casc antic i, de pas, el comerç local.

Perquè no podem veure passar de llarg el tren que transforme la zona noble de Torrent en turisme, venda i oci. I no només per als torrentins, també per a tota l’Horta i, per què no, València. Comerç autòcton, firmes conegudes i, sobretot, gastronomia, han d’omplir la zona compresa entre la Plaça, Sant Cristòfol, Sagra i l’Avinguda de relax, compres, passeig, copes i bona vida.

I ací està el repte, esquivar el gran drama de molts nous edificis municipals al territori espanyol a causa de la crisi: una gran arquitectura sense contingut interior. Per això és tan important trobar iniciativa privada (a casa i fora) que invertisca en aquest nou espai de qualitat.

13 milions de cost de l’obra poden pareixen molts diners. Però seran rentables si són útils, si estan plens. Com diu la dita, de vegades, allò car és barat i el barat és car.

Esperem quedar-nos amb la primera part.

NOTA: Artículo caparecido en el número 255 de La Opinión de Torrent.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s