Una oportunitat

Mentre escric estes línies és diumenge per la nit. De fons, a la televisió, els especials informatius parlen de resultats electorals però, en altre canal, un grup de joves (el revers tenebrós de la maldenominada generació ni-ni, que ni estudia ni treballa) disfruta de l’estiu a les platges de Gandia. De repent, en una arriscada associacions d’idees, caic en el compte que ambdós mons no estan tan separats.

Sembla evident que els vaivens electorals que pateixen tots els governs dels països europeus és causa del mal estat econòmic mundial. Malgrat a que en Espanya s’ha adornat amb la qüestió territorial, el ciutadà només busca treball, estabilitat i prosperitat. Rés més. Per això, el trobar-me amb els joves musculats, tatuats i de poca formació amb poc més ocupació que fer el ridícul a la televisió, em fa vore que una cosa no està tan llunyana de l’altra.

En Torrent, per a combatre esta realitat d’alts índex d’abandonament escolar i falta de formació laboral, independentment dels treballs públics, trobem una associació que, calladament, s’ha convertit en un espai d’oportunitats per a este tipus de joves: el Centre Laura Vicuña. Conec de prop el seu treball, tinc amics dins, per això, per damunt de la seua oferta específica, hi ha una paraula que el defineix: oportunitats.

Oportunitats per a formar-se, oportunitats per habilitar-se en una professió, oportunitats per aprendre valors personals, oportunitats per a tindre un somni. No és fàcil crear esta xarxa d’oportunitats. Hi ha un llarg treball de fons. Ho han fet amb modèstia i determinació i, amb els anys, han aconseguit involucrar a organismes públics i privats. Per sort, el seu treball està molt reconegut per la societat torrentina.

Fan falta més boniques pràctiques com esta. Una conscienciació general de que treballant dur es poden aconseguir noves oportunitats.

NOTA: Artículo aparecido en el número 234 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s