Festers i participació

Sempre espere amb una barreja de por i impaciència l’edició prèvia a les festes patronals. Un, que duu vinculat als moros i cristians quasi quinze anys, es veu en l’obligació de dir una bona. I ací estic, masegant-me el cervell per a poder oferir un gran tema de fons que ajude a créixer la festa. Alabar-la des d’un sentit crític. Punxar per a avançar. Valenta responsabilitat m’atorgue…

A esta festa no hi ha qui la pare ja, però no puc evitar demanar que s’acabe amb eixa desgastada frase de “l’any de la crisi”. Mec! Ja sabem que han baixat els ingressos públics i privats, però tenim imaginació per a substituir-los. Com vaig escriure ací fa cinc anys, “la festa que ha canviat les festes” és l’estendard de l’aroma torrentí a les festes patronals. Un honor. Així que, amb la disminució econòmica, deuríem reflexionar que es pot canviar i potenciar.

No es pot continuar amb el mateix llibre d’instruccions fester. Pose un exemple. El Sopar de Nomenaments (anteriorment conegut com “Sopar de Capitania”), any darrere any, va minvant en número d’assistents. Preus excessius i acte poc atractiu són els possibles causants. Enguany, s’ha intentat donar una interessant volta de fulla, però rés. Menys públic.

Igual ocorre amb els Parlaments. No acaben de ser multitudinaris. Qui sap si fent-ho menys artificiós, més públic i, sobretot, més atractiu, els donaria lluentor? Cal bons guions i interpretacions. Cal contagiar al públic.

Les meues, són tres o quatre humils idees. Rés més. Per sort, tenim les millors receptes en els grans encerts de les actuals festes: les dos entrades i el sopar de germanor. Actes amb les idees clares: fer partícips als torrentins.

Perquè ací està la clau. Davant la falta diners, participació ciutadana.

NOTA: Artículo aparecido en el número 229 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: