El forat de les coses perdudes

Se’ns ha passat desapercebut. Ens passem el dia xarrant d’austeritat, de futbol, si puja la prima o enguany fa més calor, que hi ha notícies que passen per davant dels nostres nassos i ni s’assabentem. Damunt, en Torrent el vent bufa cap a la beneïda normalitat. Quatre carrers canviats, un nou organisme faller, la fusió d’equips de futbol o el calendari de pagament de factures. Tot, sense sobresalts.

I així, sense ser trend topic local, a molts se’ls ha escapat que des de finals d’abril, comptem amb un nou partit polític: “Canvi x Torrent”. Ja els he dit en alguna ocasió que em cauen simpàtics els polítics (els que fan honor al seu nom, clar), els tinc en alta estima, així que és una molt bona notícia que uns joves torrentins es vulguen implicar en el seu entorn. Hi ha moltes formes de participar i, per què no, fundant un partit polític.

Llegint la seua presentació, un diria que naixen un poc inspirats per l’esperit renovador del 15M. Parlen de crisi política, econòmica i de valors, de partits amb ideologies difuminades. Ofereixen solucions reals i defensa de la transparència. Curiós punt d’arrancada. Que diran els actuals partits amb despatx al consistori. Els queda molt camí que recórrer. Superar el que encara és un grup reduït amb aroma associatiu i fer-se realment present en la vida torrentina. Per ara, estan visitant barriades.

No serà una travessia fàcil. Hui en dia no tindre representació municipal es sinònim de invisibilitat. Quants partits només ens diuen la seua cada quatre anys durant la campanya electoral? Enumeren. Després rés. Desapareixen. Callen. Cauen, com eixe llibre que vaig llegir de menut, pel forat de les coses perdudes. Són engolits fins a la següent campanya.

Qui sap. Un fòrum ciutadà públic podria donar-los veu. A ells i a tots.

NOTA: Artículo aparecido en el número 234 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: