Les castanyes del foc

Que algú ens traga les castanyes del foc. Sempre m’ha agradat eixa frase tan valenciana i, escolten, tan gràfica. Vaja, vaja. Un dels esports nacionals. Com jo no sóc capaç d’aconseguir-ho que m’ho solucione algú per mi. Igual ens passa ara. Que ens traguen de la crisi! Espera Carles, millor comença pel principi…

Val. Rebobinem: D’un temps a esta part, la paraula “austeritat” ha passat a ser una de les més utilitzades en el vocabulari dels ajuntaments. No entren diners, no hi ha diners per a les despeses. Fàcil, la equació dona que millor no gastar massa. Molt bé. Control pressupostari. Ens baixem el sou, eficiència energètica als edificis públics, retalls en protocol, no gastar més tinta del que toca i… ay!, rebaixem subvencions.

No donar tants diners a les associacions, falles, festes… ay, ay, ay! Segur que ja la tenim liada! No fa falta ser molt Sherlock Holmes per a vislumbrar que hi haurà qui no ho entenga. L’austeritat per a altres, no per a mi. Però eixe no és el quid de la qüestió hui. Ja sabem tots que molts col·lectius no saben viure sense les ajudes municipals. Però, el tema del dia no va per allí, és la mala costum que tenim tots de que ens traguen les castanyes del foc.

Perquè… nosaltres què? No tenim rés que dir davant esta situació? Hi ha molts que són víctimes, però també molts que poden donar un pas endavant. Ser valents i prosperar justament ara. Les associacions ser imaginatives i generar la mateixa activitat amb una miqueta menys. Les empreses sent emprenedores, innovadores, adaptant-se. Els particulars sent responsables, generant consum però no despilfarrant.

Un Ajuntament no pot solventar-ho tot. L’empresa no millorarà si no creix, si no inverteix en ella. Els clients no vindran soles. Ningú ens va a traure les castanyes del foc! Entre tots hem de generar el futur.

Stay hungry, stay foolish.

NOTA: Artículo aparecido en el número 210 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s