El baròmetre musical

No sé si és per eixa consciència de que, després del Cap i Casal, no hi ha ciutat més gran a la contornà o perquè, reialment, es creguem ser capital de l’Horta Sud, però en Torrent, en els concerts de festes patronals (uns dels baròmetres més fiables per a mesurar el nivell de satisfacció popular amb la despesa municipal) sempre hem volgut pixar el més alt possible. Ser un referent. Ser, com signifiquen en altres zones Alzira o Gandia: per a vore els millors concerts, hi ha que vindre fins ací.

És notori que l’actual equip de govern ha potenciat molt aquest baròmetre musical, però, tradicionalment sempre s’ha dut el milloret del panorama nacional. Dic nacional, perquè internacional impossible (més que rés perquè, per vindre, no venen ni a València). Els concerts de festes sempre són bons i és habitual trobar-se moltíssimes persones de pobles voltants en busca de l’artista que, per caché, no tenen a la seua localitat.

Fa poques setmanes que es va anunciar oficialment que tenim a Estopa, Macaco, La Habitación Roja i The Sunday Drivers com a destacats d’enguany. Poc que criticar. Ben encertats, populars i amb diversitat de gustos. A mi, personalment, m’han tocat al cor amb lo dels Sundays. Així que gràcies, gràcies, gràcies (llagrimeta).

Però, ara ve la gran pregunta (i quid de la qüestió de hui): malgrat el retall de pressupost, mereix la pena encara fer tan gran despesa?

Clar que sí. Els haurà qui, com sempre, criticaran. Però, miren, es despesa directa per al ciutadà, genera moviments econòmics indirectes i dona prestigi a les festes. És igual d’acceptable la postura dels consistoris que en temps d’austeritat aposten per no fer tanta despesa. Però, miren, parlem clar, és genial saber que cada any som l’enveja de la contornà.

Clar que sí! Vixca el torrentí fanfarró, guapo i fi!

NOTA: Artículo aparecido en el número 180 de La Opinión de Torrent.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s