Pregunten abans

Tots ens creiem molt sabuts, capaços, preparats, però hi ha coses en la vida, moments, situacions, que no les entens fins que no les vius en persona. T’ho pots imaginar, però no arribes a comprendre la magnitud fins que no et toca directament. Jo ho aprés en este últim any. Estic segur que ocorre idèntic amb la Covid-19. Tots hem patit el temor al contagi, les restriccions, les molèsties de les mascaretes. Però, per molt que estiguem farts, els que no hem passat la malaltia no podem saber que et remouper dins quan et veus positiu o a un llit de l’hospital o de l’UCI.

Duguem un any impregnats de gel hidroalcohòlic. Qualsevol activitat, treball, esdeveniment, duu un protocol anticovid que ho fa tot més difícil, llarg. Això cansa. Però res comparat al dia a dia dels nostres sanitaris. Ja han complit un any amb el perill de contagi permanent.Recorden quan omplíem cada vesprada els carrers d’aplaudiments? On ha quedat eixe reconeixement? En este temps he visitat amb molta assiduïtat el centre de salut. Ja saben, coses de matrones i pediatres. Quan girava el cantó, només mirant l’entrada, les cues de la PCR i l’estat de nervis del personal ja intuïa com de greu era el número de contagis a Torrent. No ha de ser fàcil lidiar cada dia(repetisc, cada dia) amb possibles infectats.

Mai s’haguérem imaginat a estes altures tindre una campanya de vacunació en marxa. Jo, com a docent, ja he rebut la primera dosi de l’AstraZeneca. I estic molt content. Quan posen en dubte si tenen que vacunar-se o no. Si quina vacuna. Si hi ha que tindre por als habituals efectes secundaris. Pregunten als sanitaris, als que ja han passat la malaltia. Entendran que mereix la pena.Que el risc es no vacunar-se. Que la por a la Covid, no al seu remei.

Quan més ens vacunem, abans acabarà tot.

NOTA: Artículo aparecido en el número 373 de La Opinión de Torrent.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s