Conte de Nadal

Duia tota la vesprada buscant-ho, però res, no apareixia per cap lloc. Inclús va apropar-se a regirar en l’andana mentre s’acabava de coure el putxero. No va estar massa minuts. No li agradava tornar. Estar allí li gelava el cos i l’ànima. Massa records per a una casa buida. Per això enguany en la nit de Nadal estava tan malhumorat. I, damunt, el Betlem incomplet. Però als xinos no pensava baixar. Als estrangers ni aigua. Ja ho compraria el dijous en la tenda de la plaça. No s’anava a morir ningú per estar dos dies sense el Xiquet al naixement.

El rei encara no havia aparegut en la televisió quan va escoltar tocar el timbre. No, s’ha equivocat. Gabriela és el número cinc però crec que no està. L’òbric, no es quede al carrer amb el fred que fa. Mari conversava ara al replanell. Deixa als equatorians que s’apanyen, va rondinar. Als pocs minuts un home menut de pell rogenca, somriure en el rostre i de nom Luis Alberto, seia al seu menjador. Com anava a deixar-lo al carrer en una nit com aquesta, la seua cosina està en Madrid i no té on sopar.

Incòmode, sense saber de què parlar, va passar tota la nit marcant distàncies. En canvi, el seu cunyat estava encantat. Ja era hora que obrires els ulls, carcamal. De repent, el menut es posà a plorar. Enguany ni la iaia ni el Jesuset al Betlem, repetia sufocat. Tots quedaren en silenci. Luis Alberto s’alçà de la taula, va obrir la maleta i li donà un xicotet paquet. Saps què? En Equador tenim una tradició molt bonica, en la missa del gall oferim el de cada casa. Com hui vosaltres heu sigut la meua família, tin, ja tens el Betlem complet.

Era una figura del Xiquet. De la mesura exacta.

Bon Nadal.

NOTA: Artículo aparecido en el número 348 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s