Independència

Sempre és una pregunta incòmoda. Sobretot si te la solten en octubre, en el mes de les banderetes. Jo, que no vuic lios, sempre tire d’humor: jo si he de ser nacionalista, sóc torrentí. Eixa és la meua pàtria. El curiós és que realment sóc mig aldaier i xativí d’adopció, però això no ho conte per si me deporten. Em faig el sueco i, ràpidament, recite les meues consignes: Torrentí, guapo i fi; quina gran nació, Torrent; nosaltres sí som una raça diferent; Torrent, el centre de la Comunitat Valenciana i, si volguérem, del món…

Però, ironia a banda, crec que en estos temps tan convulsos amb les nacionalitats a Espanya (alguna vegada no ho han sigut?) estem oblidant als pobles. El món es gran i, cada vegada, més accessible, però sí a un lloc perteneixem és on s’hem criat, on vivim, als carrers que transitem. Som dels nostres barris, pobles i ciutats, del nostre dia a dia, on som algú amb nom i cognoms. Per això moltes vegades em donen llàstima els de les grans capitals, els que no tenen la sort de tindre arrels, de tindre una pàtria xicoteta com nosaltres.

Un dels meus fillols aspira de major a ser nominat torrentí de l’any. Amb sis anys no conec a ningú que estime Torrent més que ell. Damunt, té una especial fixació per les festes locals. Està obsessionat amb les processons, les germandats de Setmana Santa, les filaes i comparses o la Flor. Juga en casa a això. I, damunt, és un caradura. No té vergonya en anar a saludar a l’alcalde, al nou retor de l’Assumpció o al president de la Central o la Confraria del Rosari. Són els seus referents.

Així que si algú vol la independència, xè, que siga la de Torrent.

Ja té dos vots a favor.

NOTA: Artículo aparecido en el número 347 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s