Els carrers seran sempre nostres

Segur que han escoltat esta proclama durant les últimes setmanes. Ha sigut un dels temes més cridats de la playlist independentista a Catalunya. Inclús, fins a mostrar escenes tan delirants com quan l’assumiren els treballadors de La Caixa sense recordar que és una fórmula revolucionaria i, per tant, contraposada als seus interessos mercantils (com el trasllat de la seu social per a no perdre l’emparament europeu va demostrar després).

I, tenen raó. Els carrers seran sempre nostres. I, per això, els hem de recuperar. Però no per a fins polítics, sinó per a conviure en ells. Vegen, si no, una costum tan nostra com eixir a la fresca. Ja quasi l’hem perduda. Les grans edificacions i l’individualisme social del segle XXI se l’han berenat. I, menys mal, que tindre un bar amb terrassa en cada cantó de Torrent ho mitiga. Perquè no hi ha res com seure junts a xarrar per a superar qualsevol diferència.

O jugar en els parcs. Els xiquets són experts en cabrejar-se i reconciliar-se ràpidament. Per això és millor jugar junts que en solitari, encara que els videojocs ens vulguen demostrar el contrari. Xarrar a un banc de l’avinguda (abstenint-se de menjar pipes, que hi ha que agranar), anar al forn a pel pa, fer després la compra al mercat, passejar per la contornà a poqueta nit per a baixar el sopar, eixir a fer esport amb els amics, saludar cada dia al teu veí…

Una societat tan mediterrània com la nostra, tan oberta i amb tan bona climatologia, només s’entén des de la convivència diària al carrer. Cridant-nos per nom i cognoms. Coneixent-nos. Per a la identitat d’un poble són tan importants els símbols com la vida compartida.

Parlem entre nosaltres més.

NOTA: Artículo aparecido en el número 322 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s