Esforç compartit

Deia aquell allò de “obras son amores y no buenas razones” i, vaja, quanta raó tenia. El fàcil és parlar, el difícil, fer-ho. Ho dit d’una altra manera, quant canviaria el món si férem més i parlarem menys. I, em tenen que perdonar, però fou el primer que em va vindre al cap l’altre dia davant la inauguració del “Economato Mare de Déu del Pòpul” de Caritas Interparroquial.

Dignificar a les persones. Eixe és l’objectiu del magatzem de productes a baix cost per a les famílies que acudeixen a Caritas ja que la clau del projecte és que l’esforç siga conjunt entre institució i necessitat. Per a dignificar a les persones, quan l’usuari sol·licita l’ajuda, aporta una quantitat (assignada en funció del número de components de la família, al igual que quins productes) per a que l’esforç siga compartit i es promocione així a la persona en la seua pròpia responsabilitat.

Tant de bo este nou projecte social vaja tant bé com tants ha posat en marxa l’església torrentina, ja que pretén ajudar a 300 persones gràcies als voluntaris, donants i la caritativa institució que els recolza. Encara que tampoc seria cap gran sorpresa. Quan l’onada d’immigrants a principis del segle XXI tots sabem qui fou qui primer va reaccionar. I el mateix davant esta crisi que no sabem si ha acabat.

I, el curiós és que hi ha qui no es vol assabentar i continua engrescat en antics prejudicis. I és una llàstima. Com que no hi haja un vertader pacte social entre totes les forces polítiques i socials. Escoltàrem molt bones paraules i idees en els programes electorals. Però, vaja, es tira en falta un acord clar i precís.

I un esforç compartit.

NOTA: Artículo aparecido en el número 304 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s