Els xocolaters

No fa molt vaig descobrir que, el que és per a mi el millor xocolate de Torrent (i, per tant, del món), es trobava present a Facebook. Per a gustos colors, però per a mi, personal i emotivament, com els “bollos” de Rafael Andreu no hi ha cap. Em recorden tan exactament al que fabricaven el meu iaio i tio (Silvino Puig, tant un com altre) que no els puc comparar amb altres. He crescut baix l’influx d’eixe olor.

Però, ja veuen, fins als xocolaters es posen al dia. I no és el primer fabricant i venedor de xocolate torrentí que es publicita i fa negoci en internet. Un altre dels que he tastat prou, Productos Andreu, també es mou molt bé per estos nou espais. A més, ha renovat recentment el seu disseny i packaging (l’empaquetat de tota la vida) per a combinar bon producte amb bona presentació.

No sé vostès, però jo, quan veig productes torrentins en expositors de tendes o grans cadenes fora del terme, no sé, com que se m’ompli el pit. Vuic pensar que l’orgull patriòtic és açò. En el cas del xocolate em passa pitjor, perquè si em pregunten què recomanar del “Made in Torrent”, sempre em ve al cap este dolç producte del que (i ací va un suggeriment) no estaria mal tindre un xicotet museu per damunt de mostres o estudis puntuals.

Fa uns mesos vaig dur els citats bollos de xocolate a l’escola on treballe. Quasi van haver galtades per ells. Un company xativí, veterà i espavilat, es va quedar amb dos. Un el va tastar i l’altre se’l va guardar amb una frase que mai oblidaré.

“Nunca me lo comeré. Así, con sólo olerlo, siempre podré regresar a mi infancia”.

NOTA: Artículo aparecido en el número 302 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: