A qui corresponga

Crec que tots estem d’acord que Nelson Mandela fou un personatge únic, una inspiració i un exemple a seguir. No hi ha debat. Fa dos anys, amb la seua mort, hi hagué, fins i tot, unanimitat de tots els cantons del mal cridat espectre polític per a lloar la seua figura, tant des de la dreta com des de l’esquerra. Un mite per a tots.

Si tenim clar este punt, entendran que la seua forma de fer política s’ha de tindre més que en compte actualment. A nivell local, autonòmic, nacional i internacional. Com per a no fer-ho. Després de 27 anys empresonat pel seu activisme polític (al principi, radical), va guanyar les primeres eleccions amb sufragi universal a Sud-Àfrica i es va convertir en el primer president negre d’un país tacat per l’Apartheid.

Quan tots esperaven que, des de la seua nova posició, ajustés comptes pendents, sorprenentment, va convidar als altres partits a sumar-se al seu govern i va crear la Comissió per a la Veritat i la Reconciliació. A més, com vam poder llegir al llibre de John Carlin “El factor humà” i a “Invictus”, la seua adaptació al cinema, va utilitzar l’esport, el rugby, per a trobar un punt en comú entre les races blanques i negres.

Ell creia en el treball en comú, colze amb colze, per a progressar. Seues són frases convertides en actituds reals com “Si vols fer les paus amb el teu enemic, has de treballar amb ell, així es convertirà en el teu company”, “El perdó allibera l’ànima, elimina la por, per això és una ferramenta tan poderosa” o “L’arma més potent no és la violència sinó parlar amb la gent”.

Crec que ha quedat prou clar, no?

A qui corresponga.

NOTA: Artículo aparecido en el número 300 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s