Xifres

En Torrent tots els dies ix el sol. Cada matí, si som educats, som 80.551 qui diguem bon dia. Tenim de tot un poc: forners, cambrers, agranadors, poetes, llauradors, jubilats i, fins i tot, xiquets. De fet, l’any passat varen nàixer 854 torrentins. Cadascú, com Déu mana, té la seua llar familiar, 29.851 en total. La majoria d’un a quatre membres. Només 709 amb sis o més persones. Ja no queden famílies grans.

En canvi, tenim 32.311 telèfons fixes. Els mòbils ja ni es poden contar. I molta precaució si els van mirant al creuar el cantó. Són 49.490 els vehicles a motor que campen per Torrent: cotxes, motos, camions, autobusos… inclús tenim 280 tractors. I, tots ells, pareix que ronden la nit de les enramaes.

Per a molts, la vida són diners. En Torrent tenim 874 empreses dedicades a l’activitat industrial, 164 a l’activitat majorista i 932 a la minorista. I, encara així, hi ha qui no té treball. Això sí, bars hi ha per a tots. 316, eixim a un per a cada 254 habitants. Però en Torrent tenim vida social més allà de la cerveseta. De fet, hi ha 166 associacions registrades i tres museus oberts. I, si es posen malalts amb tanta activitat, contem amb 26 farmàcies, quatre centres de salut i cap hospital. Vaja, esta última dada corre perill de ser polititzada quan, precisament, l’article fuig dels anteriors massa electorals.

Molts números. Massa. Amb l’excusa del capitalisme, se’ns ha anat de les mans allò de les estadístiques, de donar-li valor numèric a tot el que ens envolta.

Perquè, no ho oblidem mai, darrere de cada xifra, sempre hi ha una vida, una història. I això és el que realment té valor.

NOTA: Artículo aparecido en el número 295 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s