Els punts en comú

“Com els recursos no han prosperat, ara només me queda que la via judicial. Vos mantindré informats”. Amb este lacònic tweet, em responia Sento Beguer al final del recompte de les Primàries de Compromís a Torrent. Qui va trobar-se-lo tallant la branca de la Flor o al Mig Any dels Moros i Cristians escoltaria una versió semblant i percebria el mateix íntim dolor soterrat a les seues paraules.

No seré jo qui els conte ara el per què de tot aquest embolic. Ni defendré a Sento o Pau Alabajos. Ni parlaré de famílies polítiques, injustícies històriques, renovacions internes o punyalades polítiques. Per molt que m’hagen contat, per molt que puga vislumbrar, segur que tenen a qui s’ho puga explicar de primera mà millor que jo.

El que sí puc assegurar (perquè ho he viscut amb altres formacions i altres poblacions) és que el primer pas per a perdre una alcaldia o no aconseguir la representació esperada és la divisió interna. Qui no pot ordenar sa casa és complicat que aspire a ordenar la dels altres. L’electorat es fixa més en eixos detalls que en els programes polítics.

Esmorzant l’altre dia amb els amics, ens figuràvem un possible panorama post-electoral fragmentat on tingueren que pactar uns amb altres. Posar-se d’acord, l’emblema de la democràcia, tan poques vegades vist. Tindre que aparcar els extrems de cada programari per a trobar els punts en comú.

Inaudit, veritat? Doncs, no hauria de ser tan complicat, tant a nivell intern (com és el cas de Compromís a Torrent), com a nivell municipal, autonòmic o nacional. I, amb majories absolutes o sense.

Per què tots busquen el millor per a tots, no

NOTA: Artículo aparecido en el número 286 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s