S’ho estem perdent

Al mes de setembre, com si fora un descàrrec de consciència dels pecats de l’estiu, ens posem a dieta, s’apuntem al gimnàs, ens convertim en runners, comencem cursos d’anglès i, alguns, inclús, una col·lecció. Ens dona un atac de responsabilitat. Enguany sí, ens diguem. I tots assumim nous compromisos i plans que, vaja a saber vostè, si es compliran. Però, no importa, així dormim millor en el reinici escolar.

Doncs els conte el meu. He arrancat setembre amb el compromís personal d’optimitzar el meu ús amb les noves tecnologies. No perquè no les utilitze poc (són per a mi eina de treball i informació) ni perquè estiga enganxat tot el dia. Simplement, vuic utilitzar-les només quan calga, quan em faciliten la vida. Perquè, sense voler, de vegades, per estar pendent d’elles, ens perdem altres coses.

Si anem pels carrers de Torrent amb la mirada baixa, engrescats en el mòbil, ens perdem els xicotets detalls del nostre pobleciutat. Les portalaes de les plantes baixes, els remats i decoracions d’algunes edificacions, imatges de sants, xicotets homenatges o noms antics de carrers, monuments menuts… inclús el cel, mirar cap allà dalt, s’estem perdent.

Són xicotets detalls que se’ns passen desapercebuts a la vista. I també a la oïda. Com aquella iaia donant-li consells als net, com el so del mercat, les rialles dels xiquets jugant als parcs o el so de la pluja en la tardor. De vegades som sords i cecs. Els nostres sentits els tenim completament centrats en teclejar una conversació sense caure en el compte el més bonic seria tindre-la en persona.

Fins a parlar els nostres veïns s’hem oblidat.

S’ho estem perdent tot.

NOTA: Artículo caparecido en el número 277 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s