Vertigen fester

Cada any, quan m’enfronte a la columna dedicada a les Festes de Moros i Cristians m’entra el vertigen. Duc ja setze anys participant. No entenc la meua vida social sense elles. No entenc la meua pròpia vida sense Els Comilitons, els meus amics, la meua família. Per això, quan un l’estima tant, té por a fer mal, a no encertar amb les paraules i ofendre a algú.

Però, clar, un és professional. I, malgrat tot, té les seues opinions. Sé com es gestiona, tant la Federació de Moros i Cristians com les pròpies filaes i comparses. I, ay, clar que hi ha coses que no m’agraden. Només hi ha que vore la portada i l’epilèptic disseny del seu llibre de festes per a pensar que, per molta estima, un no pot afirmar que tot són encerts en la seua gestió.

I ací em tenen. Davant de l’ordinador. Sense saber que dir. O sí. Perquè, malgrat els encerts i desencerts, ja han passat vint-i-cinc anys des de la seua fundació. S’imaginen les festes patronals de Torrent sense els Moros i Cristians? Segur que no.

Durant molts anys no varen existir en l’imaginari col·lectiu. Si es feien, molts no s’assabentàvem. Qui baixava des del xalet o l’apartament a vore-les? Pocs o ningú. Fins a que un fet curiós (Què fan estos clavaris desfilant?) no va passar a ser indispensable per a Torrent, les nostres festes mancaven de sentit complet.

Per això, enguany, en esta columna tant conflictiva interiorment per a mi, només puc afirmar una cosa: hui les festes en honor dels Sants de la Pedra és sinònim de Moros i Cristians.

Sí o sí.

NOTA: Artículo caparecido en el número 274 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s