Les dos cares de la moneda

Desconec la valoració que ha extret el consistori de l’edició enguany de la “Nit Oberta” però, almenys, per la meua passejada personal, crec que l’ambient idoni es va crear. Una altre assumpte serà la valoració dels comerciants, si la caixa i la publicitat en este tipus d’events (o a les fires comercials) els ix rentable, si mereix la pena o pensen que és una pèrdua de temps.

Amb la lluita per potenciar el comerç local, sempre tindrem que tindre en compte les dos cares de la moneda: oferta i demanda, comerciants i consumidors. Davant l’era de les grans superfícies i la venda per internet, el comerç local ha d’estar unit, ser molt competent i, sobretot, basar el seu negoci en dos paràmetres essencials: tracte humà i qualitat. Si no, estan perduts. En pocs mesos, amb el nou Mercat, els seus venedors han de tindre açò molt clar o naufragaran.

Però els clients també tenim la nostra part. No podem permetre que la impersonalitat i la modernitat aniquile al poble, les nostre arrels. No s’entén una ciutat sense el seu comerç. Són llocs de treball, economia pròpia i, sobretot, identitat. No tot es pot mesurar en diners, val que els comerciants han de millorar la seua oferta i ser més atractius, però no podem fugir a València o a la gran tenda a les primeres de canvi.

Tot el que trobem fora, tot el que necessitem comprar, no ho dubten, ho tenen als nostres carrers. Simplement, hem de conscienciar-nos uns i altres, les dos cares de la moneda, de què és possible crear un entramat comercial (i industrial) fort a Torrent.

Comencem fent tots les nostres compres ací?

NOTA: Artículo caparecido en el número 272 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s