El baròmetre

Durant la campanya electoral anem a escoltar de tot. Que si votar no serveix per a res, que hi ha que votar perquè toca, que si què pintem a Europa, que quin sentit té la unió continental, que si tots els diners comunitaris sempre cauen als mateixos, que ja veus tu, estan fent campanya europea basant-se en el panorama nacional… Ja voran, opinions per a tots els gustos.

Encara que a Torrent, gràcies al Fons Feder al barri de Xenillet, sabem que Europa sí existeix, és inevitable que a la ciutadania li quede lluny. Els polítics ho saben, per això la campanya tindrà com a referent l’actualitat nacional. És una llàstima, però a estes altures a vore qui és el guapo que es posa a fer pedagogia europea.

Sense cap dubte, errònia o encertadament, els resultats europeus es mesurararan com antesala de les eleccions que venen, primer municipals i autonòmiques i, després, nacionals. Comença el compte enrere i la percepció de qui és el cavall guanyador influirà en el futur. A nivell local menys, però influir, influirà.

Però el que més hauria de preocupar als partits majoritaris és que continua la desafecció entre societat i classe política. No esperen més que una considerable abstenció el 25 de maig. Segons el baròmetre del CIS d’abril, tots (tots!) els polítics suspenen. No arriben ni al quatre. De fet a la pregunta sobre el “grau de confiança” que mereixen els partits polítics la nota és 1,89.

Els polítics locals són altra pasta, ells sí miren cara a cara al ciutadà, però, malauradament, la taca embruta a tots.

Hi haurà que començar a netejar-la.

NOTA: Artículo caparecido en el número 269 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s