Informació de proximitat

El Diumenge de Glòria, després de que la Carxofa ens banyara d’Al·leluies, em vaig dedicar a punxar al personal recordant que cap dels perfils a les xarxes socials de la JCHHSS s’havia actualitzat durant les processons i celebracions. Molta aplicació de mòbils, molt de fotògrafs no periodístics acreditats, però nul·la informació constant. Tota la cobertura de la mà de l’Ajuntament i dels mitjans locals.

Dos dies després, malauradament, les flames van mossegar el cim de Calicanto. Entre bombers i serveis d’emergència, a Twitter alguns van aprofitar la confusió per a tirar a matar recordant, entre altres pecats de l’administració, la falta de mitjans de comunicació autonòmics. Com veuen, la nostra fam de sang no respecta ni els moments delicats.

En cap moment vaig deixar de seguir la notícia i, sempre, perfectament informat gràcies a les xarxes socials, el canal d’informació més ràpid i democràtic en estos moments. I, no creguen, pense que és necessari i fonamental el retorn de RTVV, però també és absurd no aprofitar els actuals canals d’informació local, on està la vertadera informació de proximitat.

De fet, cada dia, a Torrent, hi ha una veu que informa i parla del que ens interessa, del nostre poble. Només tenen que sintonitzat la 97.3 i escoltar l’emissora municipal, un projecte que, encara està creixent, però que en el futur hauria de ser el pilar fonamental de la informació torrentina.

Vaig treballar durant molt de temps en una ràdio local i sé el valor incalculable que pot arribar a tindre i la desgràcia ciutadana que significà la seua desaparició.

Aprofiten el tresor que tenen.

Escolten la ràdio. La de Torrent.

NOTA: Artículo caparecido en el número 268 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s