Les vies

Ara que està tan de moda això del running (l’eixir a córrer de tota la vida), segur que ha creuat vostè la Ronda del Safranar i s’ha preguntat per eixa menuda barriada que es vislumbra a l’altre costat de les vies. San Juan de la Cruz, Espartero, San Amador i Patio de Los Ángeles. Quatre carrers i una vida en comú: Camí La Nòria.

Vaja vostè a saber què fou de la Nòria, però 30 anys després, esta barriada històrica de Torrent continua impertèrrita (i molt més multicultural) al pas dels anys. Va nàixer al costat de les vies i, aposten, continuarà així molts anys. D’alguna manera, la recent edició del llibre (que no he tingut el plaer de llegir) “El éxito de un fracaso” de Carlos Bessini pareix confirmar esta teoria.

És curiosa i lloable l’inesgotable i numantina reivindicació (d’alguns) dels seus veïns durant tants anys pel soterrament de les vies. Però, si Alfafar o Aldaia no ho han aconseguit, imaginen el cost d’estes obres a canvi d’unir quatre carrers i obrir el nostre terme cap a la invasió de Picanya.

El treball de vertebració de la seua associació veïnal ha sigut més exitós, però, supose, els queda el regust amarg d’una evidència: el clam d’uns pocs, per desgràcia, no sol escoltar-ho la majoria. És un dels signes del temps, la falta d’oïda a les causes menudes.

Com diu la cançó: “Ningú escolta els vells / ningú escolta el clam / ningú escolta el so / ningú escolta el món / ningú escolta ningú”.

NOTA: Artículo caparecido en el número 264 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s