L’OVNI

S’imaginen que un OVNI un dia creuara el cel de Torrent i decidira aterrar, per posar un exemple, en mig de La Ciutat de l’Esport? Llevat a banda que Gaia intentara cobrar als extraterrestres per utilitzar les instal·lacions municipals, segur que els pobres marcianets (ansiosos d’okupar un nou planeta) es trobarien un món prou diferent al que un podria esperar quan viatja des de l’altra punta de l’univers.

Tirant d’hemeroteca, amb les antenes de punta, descobririen que tenim més de 1.000 milions d’habitants vivint amb menys d’un euro al dia, un calentament global cada any més palpable, falta de recursos naturals, guerres ideològiques, tot tipus de discriminació, drogoaddiccions, valors estètics per damunt dels culturals i un grapat de coses més. Pobrets, jo no els culparia si isqueren pitant. No necessitem a cap extraterrestre hostil per a carregar-nos soletes la nostra civilització.

Però sempre hi ha rajos d’esperança. Es pot invertir la tendència. Recorden sinó al recentment desaparegut Nelson Mandela. Ell ens va demostrar sempre hi ha segones oportunitats, que es pot construir des de les cendres, que es poden perdonar 29 anys de presó, que “una nació no ha de jutjar-se per com tracta als seus ciutadans amb millor posició, sinó per com tracta als que tenen poc o rés”.

Com diria aquell, ambicionem carismes millors, perquè un altre món és possible, un Torrent, una Espanya, un món més just, solidari, sostenible i creatiu és possible. Hi ha un camí millor. Segur.

Posem-se en marxa.

NOTA: Artículo caparecido en el número 263 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s