SS.MM.

Escric estes línies el propi 6 de gener. Millor ara, que esperar onze mesos i perda èmfasi en la meua reclamació, què dic, exigència, des d’esta tribuna, d’una legislació municipal, autonòmica i nacional sobre la rebuda de SS.MM. els Reis Mags d’Orient. Vaja per davant que no considere que se’ls reba mal al nostre municipi, però, per causes del màrqueting, estem provocant un bon embolic al cap del nostre bé més valuós: els xiquets.

Donat per suposat que és una moda absurda allò del Pare Noel, hem de procurar que el 5 de gener, fins a la vesprada, amb l’adoració i la Cavalcada, no arriben les seues majestats. Fora duplicitats. Allò que es veja en tendes o altres actes han de ser patges o emissaris reals, però mai sa majestats.

Respectem les tradicions. I el protocol. No maregem als xiquets. Les cartes les repleguen els emissaris, nosaltres rebem als Reis a la vesprada i la seua màgia ens deixa regals a la nit. Organització, senyors. No podem jugar amb la il·lusió de milers d’infants el dia de més afluència de torrentins al carrer. Sí, hi ha més públic que el Diumenge de Glòria o la Gran Entrada de Moros i Cristians.

Però els dic més. Hi ha que potenciar (i publicitar) més l’acte d’adoració al Jesuset a Monte-Sión i, amics, no mereix la pena ni tirar ni matar-se per quatre caramels. Un poc de dignitat. Millor la despesa en un bon boato que en trompetes de plàstic.

Si són monarques, se’ls ha de rebre com cal.

NOTA: Artículo caparecido en el número 261 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: