Juan

Hi ha columnes que un no desitja escriure. Que no sap com començar. Ho intente hores després d’haver-li dit adéu, abans que les emocions s’interioritzen amb els dies. Però no sé què dir. Li tenia estima, una estima contagiada per persones molt properes, que el coneixien molt bé, que ell apreciava i que provocaren que, un dia, m’obrira de par en par les portes de sa casa. “Cuida-la molt”, em va amenaçar.

Però no crec que siga jo la persona més adequada per fer-li una semblança. Seria senzill l’elogi grandiloqüent, però innecessari. No ho necessita la família, companys o amics. Els homenatges i l’estima s’han de donar en vida. Però sí hi ha dos detalls que sempre m’admiraren d’ell: l’amor per la seua família i la gran dedicació en la seua tasca pública.

Ja saben el gran respecte que li tinc als polítics locals. Considere fonamental i valenta la seua tasca. Per això els pose el llistó tan alt, perquè han de deixar-se la vida i les hores pel seu poble. I ell ho feia. Vaja si ho feia. Amb honestedat, sentit comú i molta responsabilitat. Per això li costava tant obrir la mà dels diners municipals, perquè sabia que eren els de tots nosaltres.

Tots els fills, cada dia, deuríem de dir “gràcies” als nostres pares. Tots els matrimonis, cada nit, hauríem de donar gràcies per la nostra parella. En el seu cas, sé que ho feren, ho fan i ho faran. Quina sort, ser recordat amb orgull com a marit, pare i iaio. Quin millor legat.

Però toca dir fins aviat. Amb la confiança que ja intercedeix allà dalt per nosaltres. I, no se poden imaginar, quant m’ha costat escriure estes línies. He repassat paraula a paraula. Però no sé com acabar.

Millor, deixem un final obert.

Bon viatge Juan.

NOTA: Artículo caparecido en el número 256 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s