Vos diran

Alguns vos diran que la cosa està negra, negra i que la culpa és només vostra. Que es plegareu als interessos dels bancs, que vàreu despilfarrar. Que sou uns inútils, que no valeu per a rés, que no teniu estudis, que no sabeu ni anglès. Que sou uns corruptes, que només vos interessa la política per a traure profit. Que, a quina hora vos van votar, que a la següent votaran en blanc. Que sou uns enxufats o voleu enxufar a algú. Que es passeu el dia tocant-vos el nas i que molt de cafè i poc de treballar. Vos diran que qualsevol ho fa millor, que tampoc esteu fent tant. Que quin despilfarro de diners, que només aneu als actes per a fer-vos la foto.

Vos diran que molt d’impostos i poc de servei, que els diners per als pobres. Vos diran que per a vosaltres primer està el vostre interès i el del partit que el del ciutadà. Que els carrers no es netegen, que la policia no fa cas, que quantes vacances doneu als mestres, que quin desastre de sanitat, que falten parcs i que quina imatge amb les caques de gossets. Vos diran que no fomenteu el treball, que no queda comerç local, que quin soroll en festes, que tots els diners per als fallers. Vos diran que no sou transparents, que alguna cosa amagueu. Que polític no hi ha ningú bo. Açò vos ho diran alguns.

Però jo vos dic que no feu cas. Que esta corrent d’animadversió es pot capgirar. Que estes crítiques vos tenen que picar. Vos tenen que tocar l’orgull per a treballar més de valent. Govern i oposició. Que degueu tirar del carro de veritat i ser servidors dels ciutadans, inspiradors del canvi.

Perquè de la crisis es pot eixir. Clar que sí.

NOTA: Artículo caparecido en el número 254 de La Opinión de Torrent.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s