Tens rogle?

Era un dia assenyalat en roig al nostre calendari. El 3 de febrer. Eixe dia, sempre s’alçàvem ben prompte amb només una idea en el cap: recórrer el carrer de l’Ermita per a repartir pilotades en el cul a les xiques torrentines. Ni oli, ni santblaiets, porrat o Rossejat. Pilotades al cul. Eixa era la nostra obsessió. Però no per causar dolor físic, que va, reialment hi havia un propòsit amagat: lligar amb les xiques. En el poc coneixement que teniem, no trobàvem altra forma d’expressar-ho. I, elles, no s’enganyem, els agradava el joc.

Han passat els anys, hem crescut, madurat un poc, i en Torrent ja no es veuen pilotes lligades en corda. El dia de Sant Blai no és jornada d’amor. D’aquella època només queda l’olor a fritanga. Ara es lliga amb altres tècniques. Som moderns. Ja no s’escolta aquell famós “Tens rogle?”. Ja no hi ha quasi pasqüeres, ni bots a la corda al Vedat. Ja no es balla als guateques. Un palmito no serveix per a insinuar-se. Ni es lliga al Dandi, Padre Méndez o Azul Bar. Dels pubs mítics queda La Rata, però no tinc clar que es festeje molt. Tampoc es passeja per l’Avinguda, berenem a la fira ni ningú ens espera a la porta de l’escola.

Ho debatia l’altre dia amb uns adolescents. Nosaltres sí ho teníem fotut. Tindre que declarar-se cara a cara. Això si era jugar-se-la. Victòria o derrota. Glòria o fracàs, no hi havia terme mitjà. Els més instruïts utilitzàvem notetes i cartes d’amor. O això o la làbia. Però, ara rés. Ni un sms fa falta rascar-se. Amb el WhatsApp o les xarxes socials es juga sobre segur. És més fàcil i no es pasa vergonya. Tres indirectes i si cola, cola, i, si no, a altre objectiu.

Això sí, un teclat i un mòbil mai substituirà les mirades.

I l’amor s’expressa amb la mirada.

NOTA: Artículo aparecido en el número 242 de La Opinión de Torrent

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s